Beveiligde chat-app Signal nu ook voor desktop te downloaden

© CIDimport

Beveiligde chat-app Signal nu ook voor desktop te downloaden

Geplaatst: 3 december 2015 - 07:53

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:08

Redactie ID.nl

De superveilige en anonieme chat-app Signal komt nu ook naar de desktop. Signal werd vooral bekend omdat die door Edward Snowden werd gebruikt, dus dan weet je wel dat het goed zit met je veiligheid. De app is beschikbaar als plugin voor Chrome.

Signal is een chat-applicatie waarbij alle communicatie eind-tot-eind-encryptie heeft. We schreven er hier al eerder over. Signal is een alternatief voor WhatsApp, dat net zo eenvoudig te gebruiken is.

Edward Snowden

De applicatie werd vooral bekend door Edward Snowden, de klokkenluider die het afluisterschandaal aan het licht bracht. Snowden zegt op Twitter dat hij de app iedere dag gebruikt.
 

I use Signal every day.

-

 


Er is nu ook een desktop-applicatie beschikbaar, die net zo werkt als WhatsApp voor op de pc. Ook Signal moet je eerst koppelen aan je telefoon, omdat de berichten niet op een centrale server worden opgeslagen. Het gaat om een Chrome-applicatie die als plugin in de Chrome Web Store te downloaden is.

 

 

Bèta

Voorlopig gaat het nog om een bèta-versie, die bovendien alleen nog met Android werkt. Wie Signal wil testen, moet zich eerst aanmelden met een mailadres. Je kunt je hier aanmelden voor de bèta.

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten