‘Big Boobs’ ondersteunt Linux op Windows

© CIDimport

‘Big Boobs’ ondersteunt Linux op Windows

Geplaatst: 20 juli 2012 - 07:08

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:18

Redactie ID.nl

Een grappenmaker bij Windows heeft in de programmacode van Microsofts HyperV virtualisatiesoftware een opvallende hexadecimale string toegevoegd om Linux te kunnen verbinden met Windows dat zich kan laten lezen als ‘Big Boobs.

De code luidt: ‘0XB16B00B5’. Halen we de 0X eraf dan leest men ‘Big Boobs’. Het is niet de eerste keer dat dergelijk hex-codes gebruikt worden voor grappige teksten. Op Wikipedia vinden we een pagina over zogenaamde 'hex-speak' met meer voorbeelden.

Big Boobs string

De Big Boobs-string wordt actief wanneer Hyper-V het besturingssysteem Linux moet virtualiseren op een Windows-machine. Het is geen toeval dat de code zich als ‘Big Boobs’ laat lezen. Hoewel de string al langer bekend is, is de discussie onlangs weer opgelaaid. Sommige mensen zien het als een typisch voorbeeld van de mannencultuur in de it-wereld. Critici vinden dat dergelijke grappen er voor zorgen dat vrouwen zich niet welkom voelen in de IT-wereld. Andere reageren dat slechts een klein aantal programmeurs deze string zullen tegenkomen en het dus eigenlijk een storm in een glas water is.

Patch verwijdert Big Boobs

Een woordvoerster van Microsoft heeft  gereageerd naar aanleiding van de commotie en biedt excuses aan. Er zal een patch komen om de gewraakte code te veranderen en een volgende versie zal de code ook niet bevatten.

[Via: Networkworld]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten