© CIDimport

Bijna iedereen kent Pac-Man

Geplaatst: 5 mei 2006 - 12:05

Aangepast: 19 september 2022 - 13:10

Redactie ID.nl

Om de 25e verjaardag van Pac-Man te vieren, heeft Electronic Arts in België en Nederland een onderzoek uitgevoerd naar game-gedrag. Aan ruim 600 mensen werd gevraagd of ze wel eens computerspelletjes spelen en zo ja op welk platform ze dat dan bij voorkeur doen. Ook werd -- uiteraard -- gekeken hoe bekend Pac-Man is. Van alle ondervraagden speelt 59,4% wel eens een game.

Bijna iedereen kent Pac-Man

Om de 25e verjaardag van Pac-Man te vieren, heeft Electronic Arts in België en Nederland een onderzoek uitgevoerd naar game-gedrag. Aan ruim 600 mensen werd gevraagd of ze wel eens computerspelletjes spelen en zo ja op welk platform ze dat dan bij voorkeur doen. Ook werd -- uiteraard -- gekeken hoe bekend Pac-Man is. Van alle ondervraagden speelt 59,4% wel eens een game. Als we gamen, doen we dat het liefst op een computer: maar liefst 64% van de ondervraagden kiest eerst voor de computer. Van de ondervraagden zet 45% zich ook wel eens voor een spelconsole. Het internet moet daarvoor met 42% niet zo gek veel onderdoen. Terwijl de percentages bij zowel computer als bij spelconsole merkbaar hoger liggen bij mannen dan bij vrouwen, is het heel opvallend dat vrouwen om te gamen liever voor het internet kiezen dan mannen. Daaruit zouden we kunnen concluderen dat vrouwen eerder als tussendoortje op zoek gaan naar een gratis game zoals Tetris en Pac-Man en dat mannen gamen als een echt tijdsverdrijf zien.

Op de vraag Welke games kent u? werd heel divers geantwoord, gaande van oude arcadegames als Tetris tot nieuwere games als De Sims. Spontaan noemde maar liefst 6,2% van de ondervraagden Pac-Man op en dat ondanks het feit dat ze maximum drie antwoorden mochten geven. Op de rechtstreekse vraag of men Pac-Man kent, werd door 80,3% van de ondervraagden ja geantwoord. Van alle mensen die Pac-Man kennen (80,3%), heeft 77,1% het spel zelf wel eens gespeeld.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten