Bijzondere vorm van ransomware vraagt om naaktfoto's slachtoffers 2017-09-25T09:15:22

Pirate Bay-blokkade opnieuw van kracht in Nederland

Wat er op je volgende smartphone niet mag ontbreken

Bijzondere vorm van ransomware vraagt om naaktfoto's slachtoffers

Bijzondere vorm van ransomware vraagt om naaktfoto's slachtoffers

Er is een nieuwe vorm van ransomware ontdekt die in plaats van een geldbedrag, om naaktfoto's vraagt om de toegang tot de computer te deblokkeren.

Onderzoekers van de site MalwareHunterTeam plaatsten op Twitter een screenshot die zichzelf nRansom noemt. In het screenshot staat dat je een ProtonMail-account moet aanmaken en vervolgens tien naaktfoto's via e-mail moet worden verstuurd. Daarna moet volgens de informatie ook geverifieerd worden of de naaktfoto's daadwerkelijk afkomstig zijn van degene die gehackt is.

Of deze methode echt werkt en of hiermee de computers van slachtoffers ook daadwerkelijk worden vrijgegeven, is niet duidelijk: niemand schijnt deze procedure ook daadwerkelijk te hebben getest. In de tekst die bij de ransomware staat namelijk ook dat de afbeeldingen worden verkocht op het diepe web.

Het is niet bekend hoe deze vorm van malware is verspreid, maar het wordt inmiddels wel gedetecteerd door een groot aantal virusscanners, meldt de website Security.nl.

Bron: Security.nl


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord