Bing verwerkt nu ook vergeetverzoeken

© CIDimport

Bing verwerkt nu ook vergeetverzoeken

Geplaatst: 28 november 2014 - 13:09

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:58

Redactie ID.nl

Ook Microsoft is begonnen met het verwerken van verwijderverzoeken die onder het vergeetrecht worden gemaakt. Mensen die hebben aangegeven uit de zoekresultaten van Bing te willen verdwijnen, melden daar nu bericht van terug te krijgen.

Dat maakt Forget Me bekend, een dienst die door internetgebruikers wordt ingezet om vergeetverzoeken naar zoekmachines te sturen. Vervolgens bepalen bedrijven als Microsoft en Google zelf of de reden daarvoor gegrond is.

Nog niks weggehaald

Sinds 23 juli zijn er via Forget Me 699 vergeetverzoeken gemaakt richting Bing met betrekking tot 2362 URL's. Nu pas krijgen gebruikers van de dienst bericht terug van Microsoft. 79 verzoeken zijn inmiddels verwerkt.

In al die gevallen blijven de zoekresultaten voorlopig onderdeel uitmaken van Bing. Twee verzoeken gaan niet door omdat er geen goede reden voor zou zijn, de andere 77 hebben betrekking op URL's naar social media-pagina's. In die gevallen geeft Microsoft aan dat gebruikers beter contact op kunnen nemen met die kanalen zelf, zoals bijvoorbeeld Facebook.  

Privacy

De zoekmachines hoeven overigens niet inzichtelijk te maken welke verzoeken er behandeld worden en welke URL's worden weggehaald. Het kan dus zijn dat Microsoft al eerder is begonnen. Het merendeel van de verzoeken wordt gemaakt omdat mensen vinden dat de zoekresultaten hun privacy schenden.

22 procent van de verzoeken die worden opgestuurd via Forget Me, zijn voor Microsoft bestemd. De overige 78 procent zijn voor Google.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten