Bitcoin-waarde omlaag door DDOS-aanval

© CIDimport

Bitcoin-waarde omlaag door DDOS-aanval

Geplaatst: 5 april 2013 - 06:52

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:12

Redactie ID.nl

De waarde van de virtuele geldeenheid Bitcoin is in waarde gezakt door een recente DDOS-aanval op de MTGox beurs die handelt in de Bitcoins.

Bitcoin (BTC) is een vorm van elektronisch geld kunnen worden opgeslagen op een pc in de vorm van het wallet bestand of worden beheerd door een portemonneedienst. Op wikipedia is te lezen dat, in tegenstelling tot de meeste valuta, Bitcoin niet afhankelijk is van het vertrouwen in een centrale uitgevende instelling. Dit elektronische geld maakt gebruik van een database verspreid over knooppunten van een peer-to-peer-netwerk om transacties te journaliseren. Via cryptografie worden de coins beveiligd en is de eerste implementatie van het cryptocurrency concept.

Instawallet

Bitcoins kunnen worden uitgegeven door de persoon die er eigenaar van is, en nooit meer dan één keer uitgegeven worden door die eigenaar. Bitcoins bij laten drukken waardoor er inflatie onstaat is niet mogelijk. De munten kunnen ook onder worden gebracht bij online-diensten zoals Instawallet. Deze Instawallet-webdienst was ook slachtoffer van een aanval en ging daardoor offline. De hackers zouden toegang hebben gehad tot de database. De dienst laat weten dat klanten binnenkort een claim kunnen indienen om hun Bitcoin-saldo terug te krijgen.  

Hackers hebben het op Bitcoin ‘gemunt’

Deze week ging het nog zo goed met de Bitcoins en steeg de waarde naar $142 dollar terwijl dat een week daarvoor nog $90 dollar was. Door de hack is de waarde teruggelopen van 142 naar 120 dollar.

De meeste Bitcoins worden verhandeld via MTGox Exchange die dus een DDOS-aanval voor de kiezen kreeg. Het waarschijnlijke doel van de aanval is dat de koers van Bitcoins onder druk komt, de hackers slaan de Bitcoins voor een lage prijs in en als de koers uiteindelijk weer oploopt, worden ze met winst verkocht. MTGox Exchange werkt aan een nieuwer systeem dat eind dit jaar in gebruik moet komen. Hopelijk werkt dat ook beter tegen de hack-aanvallen. Voor nu raadt MTGox Exchange de eigenaars van Bitcoins aan om niet in paniek te raken en niet meteen hun Bitcoins te gaan verkopen.

Bitcoin-waarde omlaag door DDOS-aanval-16257877

© CIDimport

[Via: BBC]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten