Bitly sluit Twitter en Facebook af na een mysterieuze hack

© CIDimport

Bitly sluit Twitter en Facebook af na een mysterieuze hack

Geplaatst: 9 mei 2014 - 05:39

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:36

Redactie ID.nl

Bitly heeft alle Facebook- en Twitteraccounts afgesloten nadat het een lek ontdekte. Het is bij Bitly nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd, maar er zijn persoonlijke gegevens in andere handen terechtgekomen.

Social media

Het is waarschijnlijk een probleem met gebruikers die OAuth als authenticatietool gebruiken om hun sociale media-accounts te koppelen aan de url-verkorter. In de blogpost waar Bitly het probleem meldt is de dienst niet bepaald scheutig met uitleg over het voorval. Ze melden eigenlijk alleen hoe je je Facebook- en Tiwtteraccount weer opnieuw kunt aansluiten.  

Voorzorgsmaatregelen

Verder zegt het bedrijf dat het reden heeft om aan te nemen dat er accountgegevens zijn gecompromitteerd. Daarnaast meldt het bedrijf dat ze geen indicatie hebben dat accounts gebruikt zijn zonder toestemming en dat het alle voorzorgsmaatregelen heeft getroffen om misbruik verder tegen te gaan.

Resetten

Gebruikers wordt aangeraden eerst alle OAuth-tokens, API-sleutels en wachtwoorden te resetten en daarna pas weer de verbinding tussen de applicaties en Bitly te herstellen. 

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten