Bizarre Japanse gadgets die je stiekem toch wil hebben

© CIDimport

Bizarre Japanse gadgets die je stiekem toch wil hebben

Geplaatst: 6 februari 2015 - 12:28

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:24

Redactie ID.nl

Japan houdt van technologie en Japan houdt van rare gadgets. Combineer de twee en je krijgt de meeste bijzondere uitvindingen. Soms zijn ze nutteloos, soms stiekem best wel handig. Een overzicht uit het land van de rijzende zon

Smartphones en tablets zijn voor hippe mensen. De apparaten moeten er het liefst zo strak en gelikt mogelijk uitzien. Gadgets als onderstaande houden daar totaal, maar dan ook totáál geen rekening mee.

Zo is er deze Super Strong Sucker Cup Tablet Arm, die je tablet rechtop houdt op de meest onsubtiele manier mogelijk. Zoals je bijvoorbeeld een smartphone in je auto vastklemt, maar dan ENORM.

Bizarre Japanse gadgets die je stiekem toch wil hebben-15817664

© CIDimport

In dezelfde 'liever lui dan moe' categorie zijn er nog veel meer houders die je apparaten laten gebruiken zonder ze zelf vast te houden. Dat is bijvoorbeeld handig in bad. 

Bizarre Japanse gadgets die je stiekem toch wil hebben-15817665

© CIDimport

Of in bed:

Bizarre Japanse gadgets die je stiekem toch wil hebben-15817666

© CIDimport

Bizarre Japanse gadgets die je stiekem toch wil hebben-15817667

© CIDimport

Stiekem lijkt dat best comfortabel, nietwaar? Maar pas echt praktisch is deze tablethouder van Thanko. Het is een soort omgekeerde rugzak, die je een tablet laat gebruiken als er geen zitplaats is in het openbaar vervoer. Heb je 'm toch niet nodig, dan vouw je hem gemakkelijk dicht en draag je hem mee als een gewone laptoptas.

Bizarre Japanse gadgets die je stiekem toch wil hebben-15817668

© CIDimport

Voor je smartphone

Smartphones worden telkens groter. Kijk maar naar de iPhone 6 Plus. En als zelfs wij al moeite hebben het toestel met één hand te bedienen, stel je dan de Japanners eens voor. Om toch met de tijd mee te gaan is daar een opzet-duim bedacht. Dat ziet er zo uit.

Bizarre Japanse gadgets die je stiekem toch wil hebben-15817669

© CIDimport

Ken je dat gevoel wanneer je een nieuw touchscreen-apparaat uit zijn verpakking haalt? Eerst het 'wow!'-moment, daarna de verdrietige realisatie dat het scherm nooit meer zo schoon gaat zijn als dan. Vette vingerafdrukken hebben zich in een mum van tijd meester gemaakt van je nieuwe aanwinst.

Als je niet constant zelf wil poetsen, is er dit piepkleine robotje. De kleinste schoonmaakrobot ter wereld, aldus de makers.

Voor je muis

De zogeheten Camera Mouse van King Jim is zowel een muis als een fototoestel. Dat is handiger dan je in eerste instantie denkt. Omdat de muis al via USB zit aangeloten op je computer, zijn de foto's direct in te laden. Ook handig voor mensen die niet weten wat een screenshot is.

De Jupiter Mouse van Actrise Electronics lijkt dan weer bijzonder onpraktisch. Door de bal rond te bewegen, bestuur je de muiscursor. Hoe sneller je de muis draait, hoe sneller de cursor gaat. Ook bijzonder is dat de muis van hout is gemaakt.

Voor je USB

Serieus handig: als je deze USB-stick bij je draagt, heb je altijd Post-it notes bij de hand. Deze gadget is overigens ook van hout.

Bizarre Japanse gadgets die je stiekem toch wil hebben-15817670

© CIDimport

Deze USB-stick is het tegenovergestelde van handig. Er zit een hele waaier aan vast. Vanuit de gedachte: toch makkelijk, dat je bij je pc wat verkoeling bij de hand hebt. De waaier is echter zo zwaar dat je hem moet verbinden met een USB-verlengkabel. Anders riskeer je hem af te breken of je USB-port te beschadigen. 

Bizarre Japanse gadgets die je stiekem toch wil hebben-15817671

© CIDimport

Dan is er nog een nietmachine die ook een USB-hub is. Wat wil je nog meer?

Bizarre Japanse gadgets die je stiekem toch wil hebben-15817672

© CIDimport

Tot slot dan: een mini-USB kabel die... nou ja. Bekijk het filmpje van de Humping Dog USB Cable maar gewoon en je weet genoeg!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten