BlackBerry klaagt Facebook aan om chat-patenten 2018-03-07T09:40:43

Fotoviewer Honeyview

Disneyland nu ook in Street View te bekijken

BlackBerry klaagt Facebook aan om chat-patenten

BlackBerry klaagt Facebook aan om chat-patenten

BlackBerry daagt Facebook voor de rechter, omdat het sociale netwerk patentinbreuk zou maken met diensten als WhatsApp, Messenger en Instagram. BlackBerry Messenger introduceerde bepaalde chatfuncties die Facebook kopieerde, meent het bedrijf.

In de aanklacht is te lezen dat het zeven functies betreft, allen in het verleden gepatenteerd door BlackBerry. Daaronder vallen concepten als het tonen van een getal bij gemiste berichten, het tonen van de tijd waarop een bericht is ontvangen, het taggen van vrienden op een specifieke manier, en een bepaalde wijze van versleuteling. 

Verzet

BlackBerry wil dat Facebook stopt met het aanbieden van de apps in kwestie en verwacht daarnaast een schadevergoeding. Facebook verzet zich tegen de aanklacht, en vindt dat BlackBerry over de rug van anderen probeert te verdienen "nu het bedrijf zelf niet meer innoveert." De verwachting is dat het uiteindelijk bij een compensatie blijft en dat de apps van Facebook verder niet in gevaar zijn.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord