BlackBerry komt met 'Snapchat voor berichten'

© CIDimport

BlackBerry komt met 'Snapchat voor berichten'

Geplaatst: 3 november 2014 - 09:07

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:15

Redactie ID.nl

Blackberry komt met een nieuwe versie van zijn eigen chatdienst BBM (BlackBerry Messenger). Daarin zitten diverse nieuwe features die vooral op privacy gericht zijn. Zo kun je met de nieuwe versie van de app berichten na een tijdje laten verdwijnen. Daarmee lijkt de nieuwe chat-app wat op een 'Snapchat voor tekstberichten'.

Het nieuwe concept lijkt in veel aspecten op Snapchat. Zo kan de ontvanger het bericht alleen zien als hij erop drukt, en krijgt de verzender een melding als de ontvanger een screenshot maakt. Daarnaast zit er een functie in de nieuwe versie van BBM waarmee een bericht kan worden teruggetrokken voordat de ontvanger het gelezen heeft.

Privacy en veiligheid

BlackBerry roept al langer dat het graag een privacybewuste versie van zijn telefoons en apps wil maken. De nieuwe BBM past goed ind e nieuwe koers van het bedrijf, dat zich de laatste jaren vooral richt op privacy en veiligheid, met name in het bedrijfsleven.

Uitgerold

De app komt sowieso beschikbaar voor Android en iOS. BlackBerry Messenger bestaat ook voor Windows Phone, maar of die app ook de nieuwe privacyfeatures krijgt is niet bekend. De nieuwe app wordt de komende dagen uitgerold.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten