BlackBerry-storing raakt miljoenen gebruikers [UPDATE]

© CIDimport

BlackBerry-storing raakt miljoenen gebruikers [UPDATE]

Geplaatst: 11 oktober 2011 - 06:42

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:18

Redactie ID.nl

Gisteren trad een storing op waardoor miljoenen gebruikers in Europa, het Midden-Oosten en Afrika niet konden e-mailen en internetten of gebruik konden maken van BlackBerry Messenger (BBM). De problemen zijn inmiddels opgelost.

Naar verluidt was de boosdoener een gecrashte server in Slough (nabij Londen) waardoor de miljoenen BlackBerry-gebruikers problemen ondervonden.

Black-out Berry

Op Twitter maakt RIM (bedrijf achter de BlackBerry) excuses naar de klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De BlackBerry heeft het de laatste tijd sowieso vrij zwaar door tegenvallende verkopen door de snelle opkomst van Android en natuurlijk de populariteit van de iPhone.

In India doet de BlackBerry het wel buitengewoon goed en scoort daar zelfs beter dan de iPhone. Dat zal echter ook te maken hebben met het feit dat het netwerk daar niet uitermate geschikt is voor de iPhone. Het scheelt natuurlijk ook dat de BlackBerry een stuk goedkoper is dan een iPhone. 

UPDATE 11-10-2011 15:26

: BlackBerry gebruikers melden vandaag wederom last van storingen te hebben, de Britse tak van T Mobile laat via Twitter  weten dat RIM op de hoogte is en aan een oplossing werkt.

UPDATE 12-10-2011 11:13

: De huidige storing heeft te maken met een falende back-up. Lees het nieuwe bericht.

[Via: Digital Trends]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten