'BlackBerry's met losse schermen in de minderheid'

© CIDimport

'BlackBerry's met losse schermen in de minderheid'

Geplaatst: 12 juni 2017 - 07:35

Aangepast: 26 augustus 2022 - 17:22

Redactie ID.nl

De nieuwste BlackBerry kampt met een bijzonder probleem, het scherm zit in sommige gevallen namelijk niet goed vast. Volgens fabrikant TCL is er echter geen reden tot paniek.

Vorige week dook online een video op van de bekende YouTuber JerryRigEverything. Hij test nieuwe apparaten dikwijls op hun stevigheid, bijvoorbeeld door er met mesjes op te krassen. Maar ook door ze te buigen, om te achterhalen of ze daardoor vervormen of breken. Dat gebeurde bij zijn BlackBerry KEYone niet, maar het hele scherm kwam wel per ongeluk los.

Op de hoogte

TCL Communication reageert nu op de video. De fabrikant is op de hoogte van het probleem en meldt dat 'slechts een klein handjevol' gebruikers hier tegenaan zijn gelopen. Er lijkt niet genoeg lijm te zijn gebruikt om het scherm op zijn plaats te houden. Daarom onderzoekt TCL nu ook mogelijkheden om de schermen tijdens het productieproces beter vast te zetten.

De BlackBerry KEYone komt deze maand ook uit in Nederland en kost hier 699 euro. Het is een Android-toestel met een fysiek toetsenbord. TCL gebruikt de BlackBerry-merknaam voor zijn nieuwe toestellen, nadat BlackBerry zelf aangaf zich enkel nog op software te willen richten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten