Blader door eBooks door flexibel scherm te buigen 2016-02-17T13:38:35

Apple weigert iPhones te ontsleutelen - hoe veilig is iOS eigenlijk?

Keyport moet al je sleutels en sticks bij elkaar houden

Blader door eBooks door flexibel scherm te buigen

Blader door eBooks door flexibel scherm te buigen

Flexibele schermen, daar hoor je eigenlijk niet zoveel meer van. Misschien omdat de technologie eigenlijk nog in de kinderschoenen staat. Want wat nu als je een smartphone ook kon bedienen door 'm te buigen? Onderzoekers bewijzen nu dat het kan.

Bovenstaand smartphone-prototype heet de ReFlex. In een video wordt getoond hoe ermee bijvoorbeeld Angry Birds gespeeld kan worden. Het scherm wordt gebogen om de katapult aan te spannen, en losgelaten om de vogel af te vuren.

Daarnaast kan een buigend scherm gebruikt worden om door een digitaal boek te bladeren, alsof het gewoon een boek van papier is. Ook voel je echte trillingen wanneer de katapult gespannen staat of wanneer een bladzijde wordt omgeslagen.

LG Flex

Hoewel flexibele displays al een tijdje bestaan, worden ze tot op heden nog niet op deze manier gebruikt. Het buigbare scherm van de LG Flex is bijvoorbeeld louter voor de show. Daarnaast zouden ze minder snel barsten en gemakkelijker mee te dragen zijn.

De makers van de ReFlex verwachten echter dat deze nieuwe techniek binnen vijf jaar heel normaal is, en we tegen die tijd allemaal onze smartphone bedienen/


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord