Blauwe vinkjes WhatsApp veroorzaken paniek 2014-11-06T09:17:51

Hotelwebsite beboet na lek in klantendatabase

Honingzoetgeluid met de T7 van Bowers & Wilkins

Blauwe vinkjes WhatsApp veroorzaken paniek

'Grote privacyschending' van ontransparante Facebook-app

Blauwe vinkjes WhatsApp veroorzaken paniek

WhatsApp toont blauwe voortaan blauwe vinkjes wanneer een bericht gelezen is door de ontvanger. Die wijziging is sinds gisteravond doorgevoerd in de nieuwste update van de populaire chat-app.

WhatsApp gaf al met vinkjes aan of een bericht was verstuurd (één vinkje) en of het bij de ontvanger was aangekomen (twee vinkjes), maar niet of het ook echt was gelezen.

Groepsgesprekken

Ook in groepsgesprekken worden de vinkjes blauw, maar dan alleen wanneer iedereen het bericht heeft gelezen.
Het is bovendien in groepsgesprekken mogelijk om een tekstbericht langer ingedrukt te houden, zodat je te zien krijgt wie van de deelnemers het bericht al heeft gelezen.

'Privacyschending!'

Gebruikers van de chat-dienst trokken op sociale media van leer tegen de in hun ogen schandalige privacyschending. Relaties zouden er door kapot gaan, vriendschappen van jaren zullen door de blauwe vinkjes opbreken, en WhatsApp speelt met de onzekerheid van gebruikers, zeggen de doemdenkers.

Hypocriet

Ondertussen is WhatsApp nog steeds onderdeel van het meest privacyonvriendelijke bedrijf ter wereld (Facebook), en heeft het ontransparante bedrijf achter de gratis app nog steeds geen duidelijk verdienmodel. Maar laten we vooral de vinkjes als een privacyschending blijven zien.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord