Blijf veilig op internet op de Dag van het Veilige Internet 2015-02-10T10:01:27

Windows 10 (1): een introductie

Overheid start proef voor opvolger DigiD

Blijf veilig op internet op de Dag van het Veilige Internet

Blijf veilig op internet op de Dag van het Veilige Internet

Het is vandaag de Dag van het Veilige Internet. Ondanks dat iedereen tegenwoordig wel een 'Dag Van' lijkt uit te roepen vinden we deze toch wel de moeite waard. Het is namelijk een dag om stil te staan bij hoe we onszelf beter kunnen beveiligen op het internet.

De Dag van het Veilig Internet vindt ieder jaar op 10 februari plaats, en is uitgeroepen door de Safer Internet Foundation, een stichting van onder andere de Europese Unie die het publiek voorlicht over online veiligheid.

Hulp is onderweg!

De Dag is voornamelijk bedoeld om even stil te staan bij hoe we onszelf beter kunnen beschermen op internet, bijvoorbeeld door een sterk wachtwoord uit te kiezen voor belangrijke diensten. Daar helpen wij natuurlijk graag bij! Computer Idee geeft je een aantal handige tips over hoe jij veilig kan blijven op internet.

Accounts beveiligen

Zo kun je deze dag aangrijpen om je smartphone eens beter te beveiligen, bijvoorbeeld met deze algemene tips. Als je een iPhone hebt, kun je ervoor zorgen je foto's niet automatisch in iCloud verschijnen. Hoe je dat doet, lees je hier. Sowieso kun je het beste je Apple-account beter beveiligen met tweestapsverificatie, zoals je hier leest.

Wachtwoorden

Ook andere apparaten moet je natuurlijk veilig houden. Wat te denken van je usb-sticks? En het is natuurlijk altijd goed een sterk wachtwoord te bedenken, en om die te houden. Dat kan bijvoorbeeld met deze wachtwoordmanagers.

Voorkom hacks

Uiteraard hebben we ook een aantal tips om niet gehackt te worden, die je hier leest, of dingen waar je op moet letten als je veilig wilt inloggen op DigiD.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.



Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord