Bluetooth 3.0 wordt op 21 april aangekondigd 2013-11-04T17:19:12

Is uw pc een rekenmonster?

Hoe lang gaat uw opgeslagen data mee?

Bluetooth 3.0 wordt op 21 april aangekondigd

Bluetooth 3.0 wordt op 21 april aangekondigd

Bluetooth krijgt op zeer korte termijn een langverwachte snelheidsverhoging. Bluetooth 3.0, dat voorheen bekend stond onder de naam Bluetooth UWB, is maar liefst 18 maal zo snel als de huidige Bluetooth 2.0+EDR.

Bluetooth krijgt op zeer korte termijn een langverwachte snelheidsverhoging. Bluetooth 3.0, dat voorheen bekend stond onder de naam Bluetooth UWB, is maar liefst 18 maal zo snel als de huidige Bluetooth 2.0+EDR. De officiële specificatie zal op 21 april worden vrijgegeven.

Bluetooth staat nog steeds in de schaduw van wifi en wordt eigenlijk alleen gebruikt voor communicatie op zeer korte afstanden. Zo is bluetooth voornamelijk onmisbaar in mobiele telefoons en smartphones, waar de techniek gebruikt wordt om headsets te koppelen, muziek naar draadloze speakers uit te sturen of om foto's over te zetten naar andere apparaten. Met bluetooth 3.0 kan er wel eens verandering in dit scenario komen; de techniek is zelfs sneller dan wifi, en lijkt een serieuze kandidaat voor gebruik in pc's.

Bluetooth 3.0 maakt gebruik van ultra wide band (UWB)-technologie en kan op twee frequenties uitzenden, de gebruikelijke 2,4 GHz-band en een speciale 8 GHz uwb-band. De doorvoersnelheid is veel hoger dan die van bluetooth 2.0+EDR, die blijft steken op 3 Mb/s. De nieuwe doorvoersnelheid ligt namelijk rond de 480 Mb/s, al neemt de snelheid af wanneer de afstand tussen twee apparaten groter wordt.

Het blijft afwachten om te zien welke producten bluetooth 3.0 gaan integreren, maar de toekomst lijkt in ieder geval rooskleurig voor deze techniek.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord