Bluetooth-apparaten sneller aan Windows 10 te koppelen

© CIDimport

Bluetooth-apparaten sneller aan Windows 10 te koppelen

Geplaatst: 9 februari 2018 - 08:18

Aangepast: 26 augustus 2022 - 16:12

Redactie ID.nl

Microsoft maakt het in Windows 10 makkelijker om bluetooth-apparaten te koppelen. Wie de nieuwste testversie van het besturingssysteem draait, kan dat al uitproberen.

Wie nu bijvoorbeeld verbinding wil maken met een draadloze muis, moet daarvoor door verschillende menu's klikken. Straks herkent Windows 10 bluetooth-gadgets automatisch, zodra deze in de pairing-modus worden geplaatst. Er komt dan een melding op de pc tevoorschijn, waar je vervolgens allen nog maar op 'verbinden' hoeft te klikken.

Mogelijk werkt de nieuwe functie standaard niet zomaar met elk draadloos apparaat, maar moeten fabrikanten de optie zelf eerst inbouwen. Volgens Microsoft is de Surface Precision Mouse namelijk de eerste muis die deze mogelijkheid biedt. 

Nieuw voor Insiders

De nieuwe Insider-build van Windows 10 brengt meer met zich mee. Zo is de gamebalk opnieuw ingericht, zijn er nieuwe privacy-tools voor handen, en zijn er meer instellingen beschikbaar voor hdr-video. Al deze functies komen pas later dit jaar naar reguliere Windows-gebruikers, in de eerstvolgende grote update voor het OS.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten