Boeing 737-cockpit in de kinderkamer

© CIDimport

Boeing 737-cockpit in de kinderkamer

Geplaatst: 30 juli 2013 - 07:52

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:32

Redactie ID.nl

Een Franse vader heeft een werkende Boeing 737-cockpit gebouwd in de slaapkamer van zijn kinderen. Het kostte hem duizenden uren en euro's om de cockpit zo realistisch mogelijk na te bouwen. 

Hoewel de 40-jarige Laurent Aigon de Boeing 737 cockpit in de slaapkamer van zijn kinderen bouwde, lijkt het er niet op dat zijn kinderen veel plezier van de cockpit beleven. Het lijkt vooral Laurent zelf die achter de stuurknuppel plaatsneemt. In het onderstaande filmpje komt er in ieder geval geen kind aan te pas (zie je het filmpje hieronder niet, klik dan hier):

Viijf jaar bouwen aan Boeing 737-cockpit

Laurent werd geboren op 200 meter afstand van vliegveld van Merignac en heeft altijd een passie voor vliegtuigen gehad. Vanaf zijn twaalfde speelde hij flight sims. Voor school had hij minder passie zodat hij nooit verder studeerde om piloot te worden. Toen hij vijf jaar geleden zielsverwant Jean-Paul Dupuy ontmoette, besloten ze samen de meest realistische 737-cockpit na te bouwen. Door onderdelen via internet te bestellen kwamen ze stukje bij beetje dichterbij de droom van een echt werkende cockpit. Van over de hele wereld werden de onderdelen besteld. Goedkoop was het niet, naast de duizenden uren die het bouwen in beslag nam, liepen de kosten ook in de duizenden euro's. 

Boeing 737-cockpit in de kinderkamer-16252295

© CIDimport

Via de werkende cockpit speelt hij Flight Simulator. Laurent heeft zichzelf de werking van de cockpit en vluchtprocedures eigen gemaakt. 

Boeing 737-cockpit in de kinderkamer-16252296

© CIDimport

Hij heeft het allemaal zo realistisch nagebouwd dat een onderhoudsbedrijf voor vliegtuigen al contact met hem heeeft opgenomen met de vraag of ze zijn cockpit mogen gebruiken voor simulaties. 

Van hobby naar beroep

Nu de cockpit klaar is, wil hij zijn nieuwe droom najagen: Een professionele bouwer van vliegtuigsimulators en trainingsmateriaal voor piloten worden. De komende vijf jaar zullen in het teken staan van het behalen van de benodigde certificaties.

Boeing 737-cockpit in de kinderkamer-16252300

© CIDimport

Foto van de complete cockput inclusief de knoppen aan het plafond

[Via: Odditycentral]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten