Boete voor milieuvervuilers door slimme verkeerscamera's 2021-03-05T10:52:20

Nieuwe partitie maken met Schijfbeheer

Geen veiligheidsupdates meer voor oorspronkelijke Edge-browser

Boete voor milieuvervuilers door slimme verkeerscamera's

Boete voor milieuvervuilers door slimme verkeerscamera's

Bermen vol zwerfafval zijn velen een doorn in het oog. Het Britse graafschap Kent experimenteert dan ook met verkeerscamera's die vastleggen wie zich aan deze vorm van milieuvervuiling schuldig maken. Zij krijgen automatisch een boete op de deurmat.

LitterCams, zo heten de camera's die spotten wanneer een automobilist afval uit het raam gooit. Van plastic blikjes en fastfood-verpakkingen tot zelfs deels opgerookte sigaretten. In onderstaande video zie je wat de camera registreert.

De informatie wordt gekoppeld aan het kenteken van het voertuig, zodat de autoriteiten weten naar welk adres de boete gestuurd kan worden. Die loopt op tot maximaal 120 pond, omgerekend zo'n 140 euro. 

Lange test

Het systeem is sinds 2019 in ontwikkeling en wordt nu voor het eerst in de praktijk getest. De camera's worden voorlopig echter nog niet op grote schaal ingezet. De huidige proef loopt minstens een jaar, waarbij dezelfde camera geregeld op een nieuwe plek wordt neergezet.

Volgens lokale handhavers is men nu nog te afhankelijk van het op heterdaad betrappen van vervuilers. Dat leverde vorig jaar slechts 200 bekeuringen op, terwijl er in totaal voor 1.950 ton aan zwerfafval werd opgeruimd. Een stijging van 250 procent ten opzichte van 2019.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord