Bol.com tikt verkopers nepproducten op de vingers

© CIDimport

Bol.com tikt verkopers nepproducten op de vingers

Geplaatst: 27 maart 2017 - 12:35

Aangepast: 26 augustus 2022 - 17:48

Redactie ID.nl

Om de verkoop van nepproducten op Bol.com aan te pakken, heeft de webwinkel twintig verkooppartners een waarschuwing gegeven. Ze dienen hun productomschrijving aan te passen, zodat deze teksten niet meer misleidend zijn.

In februari kwam aan het licht dat sommige externe verkopers op Bol.com producten als opladers en accu's voor iPhones adverteren als officiële Apple-producten. Eenmaal gekocht bleken het vervolgens namaakspullen. Het is niet verboden om alternatieve opladers te verkopen, zolang de verkopers maar duidelijk maken dat ze niet van Apple zelf zijn. 

"Als er bijvoorbeeld staat originele accessoire voor de Apple iPhone, vinden wij dat misleidend als die niet echt van Apple is," aldus Bol.com-directeur Daniel Ropers vandaag tegenover AD.nl. 'Accessoire geschikt om een merktelefoon mee op te laden' zou in zo'n geval een beter alternatief zijn.

Uitzondering

16.000 verkooppartners hebben zich aangesloten bij Bol.com, 200 daarvan werden de afgelopen tijd nader onderzocht. Naast de twintig officiële waarschuwingen waren er ook nog drie bedrijven die geen gehoor gaven aan de oproep van de webwinkel. Die zijn inmiddels van Bol.com verwijderd. Ook zegt de webshop dat nepartikelen 'écht een uitzondering zijn'.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten