Boston Dynamics wil 1000 robothonden per jaar produceren

© CIDimport

Boston Dynamics wil 1000 robothonden per jaar produceren

Geplaatst: 23 juli 2018 - 06:44

Aangepast: 26 augustus 2022 - 15:35

Redactie ID.nl

Filmpjes van de robots van Boston Dynamics trekken online altijd veel bekijks, omdat de creaties zo uit een sciencefiction-film lijken te komen. Maar als het aan de makers ervan ligt, worden ze volgend jaar al op grote schaal geproduceerd.

Boston Dynamics is van plan om in 2019 duizend exemplaren van zijn robothond SpotMini te produceren, en dat aantal vervolgens jaarlijks aan te houden. Dat vertelt de oprichter van het bedrijf aan de site Inverse. De mechanische viervoeter zou met name van pas komen in de bouw en thuiszorg, en op het gebied van postbezorging en security.

De SpotMini kan zelf van a naar b navigeren zonder onderwg ergens tegenaan te botsen. Hij kan trap lopen en wanneer hij toch valt, uit zichzelf weer opstaan. Met zijn grijparm (straks als los onderdeel te koop) kan hij o.a. deuren openen. Men hoopt dat andere partijen straks allerlei extra uitbreidingen voor de robot verzinnen, zodat hij nog meer kunstjes kan.

Negatief imago

Boston Dynamics maakte tot voor kort onderdeel uit van Google, maar werd doorverkocht aan het Japanse SoftBank Group. De robots van het bedrijf zijn knappe staaltjes techniek maar hebben ook een nogal onheilspellende uitstraling. Naar verluidt wilde Google van het negatieve imago af, waarna een overname-partner werd gezocht. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten