Brandgevaarlijke pc-behuizingen NZXT uit de verkoop 2021-02-03T11:41:46

Oranje boven met JBL Tune 225TWS Ghost-oordopjes

Meer slimme verlichting in Nederlandse huishoudens

Brandgevaarlijke pc-behuizingen NZXT uit de verkoop

Brandgevaarlijke pc-behuizingen NZXT uit de verkoop Bron: Gamer Nexus

Gamingmerk NZXT stopt tijdelijk de verkoop van twee behuizingen, omdat ze brandgevaarlijk bleken. Een eerdere oplossing bleek niet voldoende.

De behuizingen in kwestie dragen de naam NZXT H1 en NZXT BLD, die beide risico op kortsluiting met zich meedragen. Meerdere video's op YouTube tonen hoe ze vlam vatten en met name de website Gaming Nexus deed uitgebreid onderzoek naar de oorzaak ervan.

Dat bleek de zogeheten PCIe Gen3 Riser-kabel, een component waarmee videokaarten in verticale positie in de kast te plaatsen zijn. Behuizingen van gaming-pc's hebben vaak een doorzichtige zijkant en op deze manier is de videokaart in al zijn glorie mooi zichtbaar. In dit geval kon deze kabel kortsluiting veroorzaken door de metalen schroeven waarmee het onderdeel in de kast gemonteerd werd.

Schroeven vervangen

Eerder greep de fabrikant al in door die metalen schroeven in de verpakking te vervangen door kunststof schroeven. Maar daarmee was het brandgevaar niet volledig verholpen. Mocht een eigenaar, die niet op de hoogte is van het probleem, de schroeven ooit zelf vervangen door metalen exemplaren, dan zou het risico op kortsluiting blijven bestaan.

Aan NZXT nu de taak om het hele PCIe Gen3 Riser-onderdeel opnieuw te ontwerpen, inclusief bevestigingsmethode. Klanten die de H1 of BLD in het verleden hebben gekocht, kunnen bij het bedrijf aankloppen om enkel dit onderdeel ter vervanging aan te vragen.

In de tussentijd zijn de behuizingen zelf uit de webshop van NZXT verwijderd en het merk heeft zich verontschuldigd voor de trage afhandeling van het probleem, dat inmiddels al een tijdje bekend is. Onderstaande video dook eind november al op. De aangepaste kasten en kabels zijn naar verwachting vanaf maart leverbaar.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord