Breedband via de satelliet 2022-02-16T10:50:10

Komt Microsoft met een iPod-killer?

Breedband via de satelliet

Breedband via de satelliet

CanalDigitaal en QuickNet starten in de loop van februari 2006 een proef met Satelliet Internet. Ongeveer 150.000 Nederlandse huishoudens hebben op dit moment geen toegang tot een breedband internet-verbinding, omdat ze niet zijn aangesloten op de kabel of omdat de afstand tot de telefooncentrale te groot is voor adsl. Dit zijn huishoudens in de zogenaamde 'witte gebieden'.

CanalDigitaal en QuickNet starten in de loop van februari 2006 een proef met Satelliet Internet. Ongeveer 150.000 Nederlandse huishoudens hebben op dit moment geen toegang tot een breedband internet-verbinding, omdat ze niet zijn aangesloten op de kabel of omdat de afstand tot de telefooncentrale te groot is voor adsl.

Dit zijn huishoudens in de zogenaamde 'witte gebieden'. Voor deze huishoudens is internet via de satelliet een uitstekende manier om toegang te hebben tot een snellere internetverbinding.

Satelliet Internet werkt via de satellietschotel. Er wordt een nieuwe schotel geïnstalleerd met twee ontvangers: één voor het tv-signaal en één voor het internetverkeer. Men kan dus gewoon tegelijkertijd internetten en tv kijken. Satelliet Internet biedt een downloadsnelheid die circa 10x sneller is dan een inbelverbinding via de telefoonlijn. 
Het internetaanbod van CanalDigitaal en QuickNet is gebaseerd op een hybride oplossing, waarbij de satelliet wordt gebruikt voor het downloaden en een mobiele telefoon (GPRS) of een vaste-telefoonlijn PSTN/ISDN) voor uploaden. 

 
In februari 2006 start QuickNet een proef met circa 100 klanten van CanalDigitaal. QuickNet verwacht dat enkele maanden daarna Satelliet Internet voor alle klanten van CanalDigitaal beschikbaar is. Meer informatie over QuickNet Satelliet Internet is te vinden op .


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord