Breeze van Runkeeper houdt je in beweging

© CIDimport

Breeze van Runkeeper houdt je in beweging

Geplaatst: 18 april 2014 - 07:09

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:45

Redactie ID.nl

We willen allemaal fit en strak zijn, helemaal nu de zomer en dus ook het bikiniseizoen er weer aan zit te komen. Maar je kunt nog zo vaak naar de sportschool gaan: als je slecht eet, overal met de auto naartoe gaat en altijd de lift neemt in plaats van de trap, schiet het allemaal nog steeds niets op.

Met Runkeeper kun je al nauwgezet bijhouden hoeveel je rent en probeert je op deze manier te motiveren. Doordat de app de iPhone 5s’ M7 chip gebruikt kun je ook zien hoe je cadans is tijdens het lopen en hoe je snelheid varieerde over het hele parcours (of rondje in het park).

Oerwoud van pedometer-apps

Maar nu de hele smartphone-business zich op gezondheid en het bijhouden ervan lijkt te storten is er inmiddels een oerwoud aan pedometer-apps ontstaan, de een nog slimmer dan de ander. Runkeepers Breeze onderscheidt zich echter door het minimalistische design en de weinige handelingen die je als gebruiker hoeft uit te voeren.

Benen strekken

Het grootste deel van de app zijn de notificaties. Als je te lang stil hebt gezeten geeft de app je een seintje dat het tijd wordt om je benen te gaan strekken. Elke morgen krijg je van je telefoon een doel doorgestuurd en je krijgt gedurende de dag informatie over hoever je van dat doel af zit. Je kunt zelfs de meest actieve gedeeltes van je dag aangeven, wen waar je bent gedurende deze tijdstippen. Het is daarnaast ook nog eens een app die erg makkelijk is in gebruik. 

Bron: Engadget

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten