Brein haalt Nederlandse torrentsite uit de lucht

© CIDimport

Brein haalt Nederlandse torrentsite uit de lucht

Geplaatst: 16 mei 2018 - 07:51

Aangepast: 26 augustus 2022 - 15:51

Redactie ID.nl

Stichting Brein heeft opnieuw een illegale downloadsite uit de lucht gehaald, dit keer het Nederlandse Place2Home. Bezoekers van deze site konden alleen torrents downloaden na het aanmaken van een account, het was dan ook een zogeheten 'privacte tracker'.

Dat schrijft techsite Tweakers vandaag. Stichting Brein heeft een schikking getroffen met de persoon achter de site, hoewel niet bekend is om wie het gaat en hoe hoog het schikkingsbedrag is.

Op Place2Home werden o.a. torrents van films, series en games onder leden gedeeld. Wie de site nu nog bezoekt, leest een boodschap van Stichting Brein over de schending van auteursrechten. Daarin ook een verwijzing naar de sites thecontentmap.nl en film.nl, zoekmachines voor een legaal media-aanbod.

Oude bekende

Stichting Brein had de torrentsite al langer in het vizier. Zo werden eind vorig jaar nog enkele Nederlandse torrent-uploaders aangepakt, die als Libra Release Team honderden films (inclusief Nederlandse ondertiteling) verspreidden. Dat deden ze onder andere op Place2Home.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten