Brein legt claim bij provider

© CIDimport

Brein legt claim bij provider

Geplaatst: 1 augustus 2012 - 11:42

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:13

Redactie ID.nl

Stichting Brein eist een schadevergoeding van provider XS Networks omdat een klant van dit bedrijf er een torrentwebsite liet hosten. Brein kon de eigenaars van deze site niet achterhalen.

Brein heeft zich ten doel gesteld de website SumoTorrent uit de lucht te krijgen. De stichting heeft daarom de inmiddels gestopte provider XS Networks verzocht om de website offline te halen en de gegevens van de eigenaars te overhandigen. XS Networks weigerde aanvankelijk te voldoen aan de verzoeken zonder tussenkomst van de rechter.

Nadat er wel een rechterlijke uitspraak was werden de verzoeken alsnog ingewilligd, maar XS Networks weigerde te tekenen voor aansprakelijkheid. Brein verwijt de provider nalatigheid, doordat XS Networks de eisen in eerste instantie naast zich neerlegde en eist van de provider 20.000 euro als tegemoetkoming in de gemaakte advocaatkosten. Daarbovenop claimt Brein de schade van downloads van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

De gegevens van de mensen achter SumoTorrent heeft Brein overigens nog steeds niet. De eigenaars verschuilen zich achter valse namen en adressen.

[Via Nu.nl]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten