Brein legt claim bij provider 2013-11-04T16:00:10

Hotmail wordt Outlook.com

Olympische Spelen tafeltennis Google Doodle

Brein legt claim bij provider

Brein legt claim bij provider

Stichting Brein eist een schadevergoeding van provider XS Networks omdat een klant van dit bedrijf er een torrentwebsite liet hosten. Brein kon de eigenaars van deze site niet achterhalen.

Brein heeft zich ten doel gesteld de website SumoTorrent uit de lucht te krijgen. De stichting heeft daarom de inmiddels gestopte provider XS Networks verzocht om de website offline te halen en de gegevens van de eigenaars te overhandigen. XS Networks weigerde aanvankelijk te voldoen aan de verzoeken zonder tussenkomst van de rechter.

Nadat er wel een rechterlijke uitspraak was werden de verzoeken alsnog ingewilligd, maar XS Networks weigerde te tekenen voor aansprakelijkheid. Brein verwijt de provider nalatigheid, doordat XS Networks de eisen in eerste instantie naast zich neerlegde en eist van de provider 20.000 euro als tegemoetkoming in de gemaakte advocaatkosten. Daarbovenop claimt Brein de schade van downloads van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

De gegevens van de mensen achter SumoTorrent heeft Brein overigens nog steeds niet. De eigenaars verschuilen zich achter valse namen en adressen.

[Via Nu.nl]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord