Brein platgelegd door Anonymous [UPDATE]

© CIDimport

Brein platgelegd door Anonymous [UPDATE]

Geplaatst: 12 januari 2012 - 12:25

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:37

Redactie ID.nl

De hackersgroep Anonymous heeft de website van Brein platgelegd met een DDOS-aanval, naar aanleiding van het verbod op The Pirate Bay, dat niet meer door Ziggo en XS4ALL mag worden doorgegeven aan hun klanten.

Gisteren schreven we al over het verbod op The Pirate Bay dat nu via de providers Ziggo en XS4ALL niet meer aangeboden mag worden. De rechtbank achtte bewezen dat 30 procent van de klanten van Ziggo en 4,5 procent van de klanten van XS4ALL recent inbreuk heeft gepleegd op auteursrechten, door illegale uitwisseling van bestanden (uploaden is illegaal in Nederland en via Bittorrent is de downloader vaak automatisch uploader en dus in overtreding).

Het nieuws over de blokkade van The Pirate Bay in Nederland werd veelvuldig in buitenlandse media aangehaald. Ook Anonymous was op de hoogte en besloot van zich te laten horen via een DDOS-aanval. Ook hebben zij de contactgegevens van bestuursleden van Brein online geplaats.

Brein platgelegd door Anonymous [UPDATE]-16258510

© CIDimport

Verkeerde Brein

Anonymous riep echter op om de website brein.nl plat te leggen (i.p.v. http://anti-piracy.nl) en laat dat nou een website zijn van Brein Informatisering dat helemaal niets met de auteursrechtenorganisatie te maken heeft. Foutje dus! Gelukkig zijn zij inmiddels weer bereikbaar en heeft Anonymous de juiste Brein te pakken. Ook in Finland is een provider gesommeerd om hun gebruikers de toegang tot The Pirate Bay te ontzeggen, met hetzelfde resultaat: de Finse anti-piraterij website ging ook daar plat door een DDOS-aanval. Het ging daar zelfs zo ver dat er bommeldingen kwamen maar Anonymous ontkent achter de bommeldingen te zitten.

Brein platgelegd door Anonymous [UPDATE]-16258512

© CIDimport

Anti-brein.nl

 De actie van Brein wordt niet alleen door de getroffen providers veroordeeld. Ook Bits of Freedom heeft geen goed woord over voor het laten blokkeren van The Pirate Bay. The Pirate Bay zelf noemt BREIN een corrupte organisatie en vergelijkt de praktijken met de censuur in China en Noord-Korea. Ook de politiek laat van zich horen. Kamerlid Arjan El Fassed (Groenlinks):  "Dit schept een precedent en werkt internetcensuur in de hand. Het criminaliseert daarmee een hele generatie, geeft grote privacy-issues bij handhaving en is ineffectief.'' Op http://anti-brein.nl/ is ook een petitie te tekenen om je ongenoegen over het besluit kenbaar te maken.

In beroep

XS4ALL en Ziggo gaan in beroep tegen de zaak. Volgens XS4ALL lost het blokkeren van websites het probleem niet op. Volgens XS4ALL is een blokkade technisch lastig in te stellen en is de kans groot dat ook websites worden geblokkeerd waar niets mis mee is. Bovendien is een blokkade makkelijk te omzeilen voor wie dat echt wil. Dat kan via VPN en proxy-servers. Je leest er alles over in Computer Idee nummer 5 (14 februari in de winkel).

Tweet van Brein

Brein reageeert in ieder geval ludiek op de platgelegde website (met dank aan een tip van Timo Verschuren)

Brein platgelegd door Anonymous [UPDATE]-16258514

© CIDimport

Update 12-01-2012 16:22

: Tweet Brein toegevoegd en link naar pastebin gelekte gegevens Brein

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten