Brein stopt mediaspeler-verkopers op Marktplaats 2017-06-16T10:11:57

CBS: Ouderen voorzichtiger met openbare wifi

Review: Play-Doh Touch

Brein stopt mediaspeler-verkopers op Marktplaats

Brein stopt mediaspeler-verkopers op Marktplaats

Stichting Brein zit de afgelopen weken verkopers van voorgeïnstalleerde mediaspelers op de hielen. Ook op Marktplaats zijn aanbieders er van niet veilig voor de auteursrechtenwaakhond.

Een echtpaar dat streamingkastjes aanbood op Marktplaats heeft met Stichting Brein geschikt voor 10.000 euro, en is daarnaast gestopt met de verkoop. Ook hebben ze 'afstand gedaan' van de spelers die ze nog op voorraad hadden.

Verbod

Eerder bleek al dat veel verkopers van mediaspelers uit eigen wil zijn gestopt, nadat het Europees Hof oordeelde dat de verkoop ervan verboden mag worden. Het betreft dan speficiek kastjes waarop al apps geïnstalleerd staan die streamen van illegaal aanbod in de hand werken, zoals Popcorn Time.

Wie de apparaten toch blijft aanbieden, komt vroeg of laat met Stichting Brein in aanraking. "Als je wacht tot Brein contact met je opneemt, ben je te laat. Je moet nu al gestopt zijn, anders kost het je ​zonder meer ​geld", aldus Brein-directeur Tim Kuik. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord