Brexit: Wat de Britten zich vandaag afvragen op Google

© CIDimport

Brexit: Wat de Britten zich vandaag afvragen op Google

Geplaatst: 24 juni 2016 - 12:26

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:38

Redactie ID.nl

Het Verenigd Koninkrijk gaat de Europese Unie verlaten en hoewel de Britten daar zelf voor gestemd hebben, lijken de inwoners van het land naderhand nog met belangrijke vragen te zitten.

Dat blijkt uit data van Google Trends. 'Wat betekent het dat we uit de EU gaan' is vandaag de meestgezochte vraag op Google in het Verenigd Koninkrijk.

De top vijf wordt afgerond met de vragen 'wat is de EU', 'welke landen zitten er in de EU', 'wat gaat er gebeuren nu we uit de EU gaan' en 'hoeveel landen zitten er in de EU'.

Op sociale media wordt al gekscherend gezegd dat de Britten zichzelf dit beter hadden af kunnen vragen vóórdat ze hun stem uitbrachten tijdens het referendum.

Internationaal

Ook internationaal willen mensen graag weten waar ze aan toe zijn. Op Google uit dat zich in vragen als 'waarom verlaat Engeland de EU' en 'wat gaat er nu gebeuren'.

Het onderwerp leeft ook erg op Twitter, zo laat het netwerk weten. Vanaf het moment dat minister-president David Cameron zijn (afscheids)sspeech hield, verdubbelde in het Verenigd Koninkrijk het aantal Brexit-tweets.

"What is the EU?" is the second top UK question on the EU since the

-

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten