Britten moeten .eu-domeinen inleveren na Brexit 2019-01-24T11:33:18

Bezorgrobot Serve spoedig de weg op

De nieuwste Synologynas’en onder de loep

Britten moeten .eu-domeinen inleveren na Brexit

Britten moeten .eu-domeinen inleveren na Brexit

De Europese Commissie wil alle .eu-domeinen terugtrekken uit het Verenigd Koninkrijk wanneer dat land uit de Europese Unie stapt. Voor duizenden website-eigenaren betekent het dat ze opnieuw moeten beginnen met een .com- of .co.uk-domein-extensie.

Het terugtrekken van het .eu-domein uit Groot Brittannië gaat sowieso gebeuren, los of het land nu wel of niet via een 'harde Brexit' uit de EU treedt. De gevolgen kunnen groot zijn als bedrijven en individuelen niet tijdig actie ondernemen; 48 uur nadat Groot Brittannië officieel uit de Europese Unie treedt, zullen de .eu-domeinen worden ingetrokken. Dat meldt de website EURACTIV

Effect

Dat betekent dat vanaf 1 januari 2021 alle .eu-domeinenn in Groot Brittannië worden uitgeschakeld. Ook alle e-maildiensten die via .eu-domeinen lopen, zullen na die datum niet meer werken en ontstaan er problemen met digitale certificaten die gekoppeld zijn aan de domeinnamen. Op dit moment zijn er zo'n 250.000 eu-domeinen geregistreerd in het Verenigd Koninkrijk.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord