Browser Vivaldi verlicht je huis met Hue

© CIDimport

Browser Vivaldi verlicht je huis met Hue

Geplaatst: 24 november 2016 - 15:21

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:39

Redactie ID.nl

Soms lijkt het wel of slimme apparaten alleen maar zorgen voor meer gekkigheid. Heb je bijvoorbeeld Philips Hue-lampen, dan kun je met de browser Vivaldi de kleur van je verlichting aapassen aan de kleur van en webpagina. Terwijl je surft verandert dus de kleur van je verlichting.

Vivaldi is een webbrowser waarvan sinds kort versie 1.5 beschikbaar is. Eén van de belangrijkste veranderingen is volgens de makers een koppeling met Philips Hue. Vivaldi zou Philips Hue-lampen kunnen aansturen. Dat klinkt op zich best handig. We kunnen ons voorstellen dat je de verlichting wilt inschakelen als je aan het surfen bent terwjl het begint te schermeren. Helaas is dat niet helemaal wat Vivaldi bedoelt. Het bedrijf heeft namelijk een soort Ambilight voor het web gemaakt: terwijl je surft kleurt de Hue-verlichting in de kleuren van het web. Bizar!

Beter tabbladenbeheer

Andere verbeteringen in Vivaldi 1.5 zijn het groeperen van tabbladen, het verslepen van tabbladen en een speciale leesmodus. Je kunt Vivaldi gratis downloaden voor Windows, macOS of Linux. De minimalistische browser is gemaakt door een mede-oprichter van browser Opera na onvrede over de koers van Opera.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten