'Buigende iPhone 6 erg zeldzaam' 2014-09-26T10:26:23

Nieuwe iOS-update moet problemen nu écht oplossen

D-Link DIR-880L

'Buigende iPhone 6 erg zeldzaam'

Apple zit er niet zo mee

'Buigende iPhone 6 erg zeldzaam'

Apple is publiekelijk ingegaan op berichtgeving rond buigende iPhone 6 Plus-toestellen. Volgens het bedrijf valt het allemaal wel mee, en zijn er slechts negen gevallen van gebogen iPhones bij Apple gemeld.

De afgelopen week toonden verschillende iPhone 6-bezitters foto's van hun gebogen toestel op internet. Duidelijk werd dat er niet veel voor nodig was het aluminium te buigen. Het treed al op als je de grote smartphone een tijdje in je broekzak hebt. Al snel verscheen een YouTube-filmpje waarin een gebruiker het toestel met zijn blote handen een knik gaf.  

Testen

Volgens Apple worden de iPhones grondig getest en is ook bij de nieuwe versies gebleken dat ze sterk genoeg zijn om 'dagelijks gebruik in het echte leven' te doorstaan. Onderdelen van roestvrij staal en titanium ondersteunen de delen van de toestellen die het meest kwetsbaar zijn, en het aluminium is voorzien van een extra sterke oppervlaktebehandeling.

In de testfase worden onder meer drukpunten op de proef gesteld, mede om te bepalen in hoeverre de toestellen buigbaar zijn. Ook spreekt Apple over een zit-test, waarbij iPhones op verschillende manieren in broekzakken worden gestoken. Vervolgens wordt zo 'duizenden keren' gemeten hoe de telefoons omgaan met de druk.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord