Buitengesloten na mislukte update slim slot

© CIDimport

Buitengesloten na mislukte update slim slot

Geplaatst: 14 augustus 2017 - 06:11

Aangepast: 26 augustus 2022 - 17:02

Redactie ID.nl

Eigenaren van een slim slot van fabrikant LockState kunnen hun huis niet meer in na een mislukte firmware-update. Gelukkig werken traditionele sleutels wel nog steeds, zodat ze niet helemaal op straat staan.

Slimme sloten zijn te ontgrendelen via een app op je smartphone. Handig wanneer je op vakantie gaat en je bijvoorbeeld de buren op de huisdieren laat passen. Je hoeft geen reservesleutels uit te wisselen of extra exemplaren bij te laten maken. Via de app geef je ze veilig toegang tot je woning.

Geen internetverbinding

Slotenmaker LockState bracht een firmware-update uit voor zijn RemoteLock 6i, maar door een foutje daarin maakte dit slot daarna geen contact meer met de servers van de fabrikant. Als gevolg konden de sloten niet meer op afstand worden geopend, ook een nieuwe update om het probleem mee te verhelpen was niet binnen te halen. 

Terug naar de winkel

Voor bezitters van de RemoteLock 6i zat er niets anders op dan hun slot terug te sturen en te wachten op een nieuw exemplaar. Volgens de site Bleeping Computer zijn met name gebruikers getroffen die hun huis verhuren via AirBnB, zij moesten hun huurders ineens aan fysieke sleutels helpen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten