Buma/Stemra-bestuurder beschuldigd van corruptie 2013-11-04T16:18:48

Windows 8 klaar voor 8TB harde schijven

Hobbysoftware

Buma/Stemra-bestuurder beschuldigd van corruptie

Buma/Stemra-bestuurder beschuldigd van corruptie

In een uitzending van Pownews van gisteravond  bleek dat Buma/Stemra-bestuurder Jochem Gerrits smeergeld wilde aannemen. Gerrits heeft na de commotie rond de uitzending zijn werk tijdelijk neergelegd. Naar eigen zeggen om zich voor te kunnen bereiden op zijn verdediging.

Melchior Rietveldt had in 2006 een muziekstuk gecomponeerd voor aan anti-kopieer spotje voor op een filmfestival. Buma had het liedje echter ook gebruikt op miljoenen dvd’s en in bioscoopreclames zonder medeweten van Rietveldt. De componist haalde verhaal bij Buma/Stemra maar de organisatie weigert al sinds 2007 gehoor te geven aan de claim. 

Minimaal miljoen euro

De artiest zou daardoor minimaal een miljoen euro zijn misgelopen. Jochem Gerrits benaderde Rietveldt en stelde voor dat hij de claim van Gerrits wel wilde overnemen ijn zijn hoedangigeid als eigenaar van muziekuitgever High Fashion Music. Op die manier kon hij er wel voor zorgen dat Buma dan wel met het geld over de brug zou komen. In ruil zou hij dan een derde van het uitbetaalde geld willen ontvangen.

Politieke verontwaardiging

Slecht nieuws voor Buma/Stemra want het bevestigt alleen maar het beeld dat het CDA gisteren al schetste van de Buma door het in één zin te noemen met 'graaiers'. Het CDA stoort zich aan de salarissen van de bestuurders die  ver boven de Balkenende norm liggen. Ook de PvdA vindt de huidige situatie ongewenst en gaat staatssecretaris Teeven om een reactie vragen. De PvdAwildat er paal en perk gesteld gaat worden aan de salarissen van de Buma-directie. De PVV gaat nog een stap verder en eist dat Gerrits wordt ontslagen.

Gerrits ontkent schuld

Ondanks dat zijn uitspraak in het gesprek is te horen, heeft Gerrits aan Buma/Stemra laten weten dat de aantijgingen niet kloppen. Vicevoorzitter Hans Kosterman van Buma/Stemra zegt echter:  ''Als het item bij PowNews klopt,dan is er sprake van grove belangenverstrengeling en dat is volledig verwerpelijk’. Op 7 december buigt het bestuur van Buma/Stemra zich over deze kwestie.

Zie de uitzending van Pownews:

[Via: Powned.tv]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord