Bunq-bank maakt overschrijven in real-time mogelijk 2016-05-03T11:57:07

De beste alternatieven voor OneDrive

Acer komt met watergekoelde Switch Alpha-laptop

Bunq-bank maakt overschrijven in real-time mogelijk

Geld direct op andere rekening gezet

Bunq-bank maakt overschrijven in real-time mogelijk

De bank Bunq maakt het vanaf dinsdag mogelijk om geld direct naar een andere rekening kunnen overboeken. Dat kan normaal een paar uur tot zelfs een aantal dagen duren, maar als de ontvanger een verzoek van de betaler accepteert staat het geld direct op een andere rekening.

Dat laat de internetbank vandaag weten. Bunq is een bank waar gebruikers alleen online gebruik van kunnen maken.

Betaalverzoek

Bunq-rekeninghouders kunnen bij het overboeken van een bedrag een betaalverzoek doen bij de ontvanger. Dat gebeurt naar het telefoonnummer of het emailadres van de rekeninghouder. Het geld staat daarbij direct op de rekening van de andere gebruiker.

iDeal

De truc die Bunq gebruikt is om iDeal te gebruiken, waardoor het geld direct wordt overgezet naar de andere rekening. Bij andere banken wordt geld alleen overgemaakt tijdens kantooruren, waardoor het soms uren of (in het weekend) zelfs dagen kan duren voor geld wordt overgeboekt.

Bunq heeft bij de introductie van het direct overboeken ook een nieuwe app uitgebracht. Die is sneller, en heeft een aantal functies om bijvoorbeeld rekeningen sneller te openen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord