© CIDimport

Camera-mobieltjes steeds populairder

Geplaatst: 7 augustus 2006 - 08:08

Aangepast: 19 september 2022 - 12:58

Redactie ID.nl

Sinds februari is het aantal Amerikanen dat via de mobiel foto's verstuurt gestegen met 32 procent. Ook Europeanen laten zich niet onbetuigd: zo hebben sinds februari 20% meer Fransen en 16% meer Britten hetzelfde gedaan. Het bedrijf M:Metrics heeft nog meer leuks becijferd.

Camera-mobieltjes steeds populairder

Sinds februari is het aantal Amerikanen dat via de mobiel foto's verstuurt gestegen met 32 procent. Ook Europeanen laten zich niet onbetuigd: zo hebben sinds februari 20% meer Fransen en 16% meer Britten hetzelfde gedaan. Het bedrijf M:Metrics heeft nog meer leuks becijferd. Zo heeft 50,7% van Amerikanen, Fransen, Duitsers en Britten die een mobieltje bezitten een mobieltje met een camera erin. Opvallend is dat er een samenhang is tussen de kwaliteit van de foto en het daadwerkelijke versturen. Daarbij geldt: hoe groter de resolutie, des te vaker zal de foto verstuurd worden. Van alle ondervraagden die een camera-mobiel hebben met een resolutie van 1 Megapixel of meer, verstuurt 44,3% er namelijk foto's mee. Wordt er op VGA-formaat gefotografeerd (640x480), dan verstuurt niet meer dan 1 op de 5 de kiek.

Populaire camera-mobieltjes zijn de RAZR (in Amerika en Groot-Brittannië), de Nokia 6230 (Duitsland) en de Sagem my X-5 (Frankrijk).

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten