Carnavallers kunnen bellen met korting

© CIDimport

Carnavallers kunnen bellen met korting

Geplaatst: 24 februari 2006 - 07:02

Aangepast: 19 september 2022 - 13:18

Redactie ID.nl

Van 25 februari tot en met 7 maart kunnen carnavals-vierders in de grote steden van Brabant en Limburg met 30 of 50 procent korting bellen in de telefooncellen van KPN. Zomaar een aardige geste van het bedrijf? Niet helemaal: de telecom-gigant wil hiermee onderzoeken wat de verschillende kortingen voor het bellen in telefooncellen doen met het belgedrag.

Carnavallers kunnen bellen met korting

Van 25 februari tot en met 7 maart kunnen carnavals-vierders in de grote steden van Brabant en Limburg met 30 of 50 procent korting bellen in de telefooncellen van KPN. Zomaar een aardige geste van het bedrijf? Niet helemaal: de telecom-gigant wil hiermee onderzoeken wat de verschillende kortingen voor het bellen in telefooncellen doen met het belgedrag. Want: hoe lang houden de cellen het nog vol met de hegemonie van de gsm?Het aantal telefooncellen van KPN neemt sinds de opkomst van de mobiele telefoon jaarlijks af. In 1999 waren er 14.400 openbare telefooncellen terwijl dit er eind 2005 nog maar 4731 waren. Ondanks de afname is de telefooncel nog steeds een voorziening die voor veel mensen een belangrijke functie vervult.

In Brabant kan men in Eindhoven, Helmond, Oss, 's-Hertogenbosch, Tilburg en Veghel met 50% korting bellen vanuit een telefooncel. In Limburg kan er met 30% korting gebeld worden in: Maastricht, Heerlen, Geleen, Sittard, Roermond, Kerkrade, Weert, Venlo en Venray. De korting geldt voor zowel vaste- als mobiele nummers in Nederland (exclusief 090x-nummers, semafonie en telefoonnummers in het buitenland).

De 357 telefooncellen waar de beller tijdens en net na de carnavalsperiode met korting kan bellen, zijn te herkennen aan een opvallende sticker. Carnavalsvierders kunnen in de telefooncel betalen met muntjes, KPN telefoonkaart of chipknip.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten