Casio komt met eigen smartwatch

© CIDimport

Casio komt met eigen smartwatch

Geplaatst: 3 juli 2015 - 06:45

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:18

Redactie ID.nl

Smartwatches zijn hip, maar vooral onder smartphone- en andere gadgetmakers. Traditionele horlogefabrikanten houden de boot veelal af, maar Casio maakt nu bekend volgend jaar ook met een eigen smartwatch te komen.

Het bedrijft kondigt dat aan tegenover The Wall Street Journal. Er is nog weinig over het slimme horloge bekend, maar duidelijk is wel dat het aangeven van de tijd de belangrijkste functie blijft. De smartfuncties zijn daarnaast een leuk extraatje.

Het horloge moet bovenal 'niet snel kapot gaan, gemakkelijk om te doen zijn en lekker zitten,' aldus Casio. De smartwatch is al vier jaar in ontwikkeling en al menig prototype ligt in de prullenbak.

Volgend jaar

De prijs moet vergelijkbaar zijn met de goedkoopste Apple Watch (419 euro in Nederland) en het horloge moet vanaf volgend jaar maart verkrijgbaar zijn in de Verenigde Staten en Japan.

Casio stapt daarmee vrij laat in een markt die nog steeds niet lekker van de grond komt. Zo heeft slechts 1,5 procent van de Nederlanders momenteel een smartwatch en is er ook relatief weinig interesse om er nog eentje te kopen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten