CBS: 65- tot 75-jarigen winkelen vaker online 2017-01-18T10:06:39

Ssd van Asata is waterdicht

Microsoft raadt gebruikers aan nu over te stappen naar Windows 10

CBS: 65- tot 75-jarigen winkelen vaker online

CBS: 65- tot 75-jarigen winkelen vaker online

Uit nieuwe gegevens van het Centraal Bureau Statistiek blijkt dat 65- tot 75-jarigen vaker online winkelen. Krap 50 procent van de mensen in deze leeftijdscategorie vond vorig jaar zijn weg naar een webshop.

De uitslagen van het CBS komen overeen met een eerder onderzoek van marktanalist Gfk. In 2015 kocht 45 procent van de ouderen wel eens iets online, er is dus een lichte stijging op te merken. Volgens het Gfk is dit mede te danken aan het feit dat het vertrouwen in webshops groeit. 

Jongeren kopen vaakst online

Jongeren winkelen online het meest. In de categorie 18 tot 25 jaar heeft 90 procent van de Nederlanders op internet een bestelling geplaatst, en bij 25- tot 35-jarigen loopt dat aantal al op naar 92,4 procent. 55- tot 65-jarigen hebben in 72 procent van de gevallen een online aankoop gedaan.

Voeding en kleding

Het CBS merkt daarnaast op dat er vooral veel webshops bijkomen die zich specialiseren in etenswaren. Kledingwinkels zijn er echter nog altijd het meest, en ook daar zijn er vorig jaar meer bij opgericht. Vorig jaar bleek ook dat het online boeken van een vakantie erg in trek is, met name onder 55-plussers.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord