CBS: Ouderen voorzichtiger met openbare wifi 2017-06-16T09:16:27

Minder nieuwe malware of juist meer?

Brein stopt mediaspeler-verkopers op Marktplaats

CBS: Ouderen voorzichtiger met openbare wifi

CBS: Ouderen voorzichtiger met openbare wifi

Ouderen zijn zich bewuster van de gevaren van openbare wifi-netwerken dan jongeren, en maken er dan ook minder vaak verbinding mee. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS.

Een kwart van de jongeren maakt geen verbinding met openbare hotspots vanwege de veiligheidsrisico's, terwijl dat aantal onder 65-plussers oploopt tot de helft van alle ondervraagden. "Oudere en hoogopgeleide gebruikers gaan vaker dan gemiddeld bewust om met internet op onbeveiligde netwerken," concludeert het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Risico's

Voor kwaadwillenden is het vrij eenvoudig om zo'n netwerk op te zetten in een drukke winkelstraat, om vervolgens de gegevens te stelen van al wie daar argeloos verbinding mee maken. Toch speelt niet alleen veiligheid een rol. In de meeste gevallen wordt geen verbinding gemaakt met onbeveiligde wifi-netwerken omdat daar simpelweg geen behoefte aan is. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord