cCloud is 'Popcorn Time voor tv-zenders'

© CIDimport

cCloud is 'Popcorn Time voor tv-zenders'

Geplaatst: 26 november 2015 - 11:54

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:10

Redactie ID.nl

Je zou denken dat je na Popcorn Time eigenlijk helemaal geen tv meer hoeft te kijken, maar als je dat toch wil doen kun je het beste van twee werelden combineren met cCloud, 'de Popcorn Time van televisie'.

cCloud bestaat al een tijdje, maar is nog steeds in de lucht - een unicum in de tijd dat auteursrechtenorganisaties de ene na de andere website offline halen.

Real-time televisie

Op de site kun je honderden televisiekanalen van over de hele wereld live bekijken, van CNN en AlJazeera tot wat specialistischere kanalen als NASA TV. Die worden vertoond in real-time, dus zoals het op dat moment ook uitgezonden wordt.

Verschillende kanalen

cCloud vraagt je vóór het afspelen ook op welk medium of in welke browser je wilt kijken. Dat gaat vanuit je browser tot aan apparaten als een PlayStation of een Chromecast. Ook krijg je de vraag in welk formaat je iets wilt afspelen: Wil je dat in Flash doen, of liever in een custom html5-speler.

Legaal?

Nu is het natuurlijk de vraag of zo'n dienst legaal is, en vooral, hoe lang het online blijft. Auteursrechtenorganisaties zoals Stichting Brein of de Amerikaanse MPAA zijn de laatste tijd op een heksenjacht naar aanbieders van illegale diensten zoals Popcorn Time, en doen er alles aan om die van het internet te houden.

Maar bij cCloud ligt dat misschien wat genuanceerder, want is de dienst wel echt illegaal? Er zijn weliswaar zenders op te kijken als HBO (dat Game of Thrones uitzendt), maar zenders als NASA TV zijn wel gewoon gratis. Gewoon blijven kijken dus. En anders gaan we gewoon terug naar een andere dienst. Er zijn er immers genoeg.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten