CeBIT: Meizu-stand niet op last van Apple gesloten

© CIDimport

CeBIT: Meizu-stand niet op last van Apple gesloten

Geplaatst: 7 maart 2008 - 07:03

Aangepast: 17 november 2022 - 08:42

Redactie ID.nl

Gisteren berichtten we u dat de Duitse politie een inval heeft gedaan op de stand van Meizu en alle producten heeft verwijderd. Het zou te maken hebben met de miniOne, Meizu's iPhone-kloon. De waarheid is minder spannend: Meizu heeft niet betaald voor zijn mp3-patenten. Inmiddels is de Meizu-stand weer in volle glorie aanwezig op de beurs.

Gisteren berichtten we u dat de Duitse politie een inval heeft gedaan op de stand van Meizu en alle producten heeft verwijderd. Het zou te maken hebben met de miniOne, Meizu's iPhone-kloon. De waarheid is minder spannend: Meizu heeft niet betaald voor zijn mp3-patenten.

Inmiddels is de Meizu-stand weer in volle glorie aanwezig op de beurs. Volgens een woordvoerder van Meizu had het Italiaanse Sisvel geklaagd over het feit dat Meizu geen licentie had voor de mp3-codec. Meizu noemt de inval onzin, omdat hun spelers 'geen mp3 afspelen', een wat aparte opmerking voor wie zelf Meizu-spullen bezit. Waarschijnlijk zag Meizu de bui al hangen en heeft alleen wma-mogelijkheden in de firmwares gestopt voor de CeBIT. De iPhone-kloon miniOne M8 is weer gewoon te zien; dit prototype werkt niet, dus kan er niets op aangemerkt worden als het om licenties gaat.

Engadget

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten