CeBIT: Meizu-stand niet op last van Apple gesloten 2013-11-04T17:38:07

Fiets gestolen? Kijk op Marktplaats, zegt politie

Windows grote hit (video)

CeBIT: Meizu-stand niet op last van Apple gesloten

CeBIT: Meizu-stand niet op last van Apple gesloten

Gisteren berichtten we u dat de Duitse politie een inval heeft gedaan op de stand van Meizu en alle producten heeft verwijderd. Het zou te maken hebben met de miniOne, Meizu's iPhone-kloon. De waarheid is minder spannend: Meizu heeft niet betaald voor zijn mp3-patenten. Inmiddels is de Meizu-stand weer in volle glorie aanwezig op de beurs.

Gisteren berichtten we u dat de Duitse politie een inval heeft gedaan op de stand van Meizu en alle producten heeft verwijderd. Het zou te maken hebben met de miniOne, Meizu's iPhone-kloon. De waarheid is minder spannend: Meizu heeft niet betaald voor zijn mp3-patenten.

Inmiddels is de Meizu-stand weer in volle glorie aanwezig op de beurs. Volgens een woordvoerder van Meizu had het Italiaanse Sisvel geklaagd over het feit dat Meizu geen licentie had voor de mp3-codec. Meizu noemt de inval onzin, omdat hun spelers 'geen mp3 afspelen', een wat aparte opmerking voor wie zelf Meizu-spullen bezit. Waarschijnlijk zag Meizu de bui al hangen en heeft alleen wma-mogelijkheden in de firmwares gestopt voor de CeBIT. De iPhone-kloon miniOne M8 is weer gewoon te zien; dit prototype werkt niet, dus kan er niets op aangemerkt worden als het om licenties gaat.

Engadget


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord