CeBIT: TomTom Go berekent route nauwkeuriger

© CIDimport

CeBIT: TomTom Go berekent route nauwkeuriger

Geplaatst: 4 maart 2008 - 07:03

Aangepast: 17 november 2022 - 08:42

Redactie ID.nl

TomTom heeft op de CeBIT vernieuwde modellen van zijn Go-serie aangekondigd. De Go 930 en Go 730 krijgen een aantal gloednieuwe functies, waaronder IQ Routes om veel nauwkeuriger de reistijd van een bepaalde route te kunnen berekenen.

TomTom heeft op de CeBIT vernieuwde modellen van zijn Go-serie aangekondigd. De Go 930 en Go 730 krijgen een aantal gloednieuwe functies, waaronder IQ Routes om veel nauwkeuriger de reistijd van een bepaalde route te kunnen berekenen. Ook wordt het nemen van een afslag makkelijker.

De nieuwe IQ Routes-functie maakt geen gebruik van de maximale snelheid van wegdelen om de aankomsttijd van een bepaalde route te berekenen, maar maakt gebruik van de werkelijke rijsnelheden op wegen. Vooral routes die leiden over wegen waar vrijwel altijd ontophoud is, worden nu veel nauwkeuriger berekend. Uiteraard berekenen de nieuwe Go-modellen nog steeds de optimale route.

Ook nieuw is Advanced Lane Guidance, die een realistische representatie toont van ingewikkelde kruisingen en afslagen. Op deze manier moet het makkelijker worden om te zien welke rijbaan er genomen moet worden. Sommige concurrenten bieden deze functionaliteit al langer, maar het is goed te zien dat ook TomTom een dergelijke techniek omhelst.

De TomTom Go 930 en 730 hebben een 4.3-inch touch screen, bluetooth voor handsfree bellen, een ingebouwde fm-transmitter, een tmc-receiver voor fileinformatie en MapShare voor kaartcorrecties. TomTom gaat bij de units kaarten van West-Europa meeleveren, de Go 930 krijgt waarschijnlijk ook de kaarten van Noord-Amerika mee.

Digital Trends

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten