Dit zijn de opmerkelijkste producten van CES 2018 2018-01-12T15:35:24

MiniShot Instant Camera tevens mobiele printer

Windows Rekenmachine

Dit zijn de opmerkelijkste producten van CES 2018

Dit zijn de opmerkelijkste producten van CES 2018

De Consumer Electronics Show in Las Vegas is in volle gang en we houden je iedere dag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes vanaf de beursvloer. Dit zijn de leukste, gekste en beste gadgets die we tot nu toe tegenkwamen.

Alles moet groot, groter, grootst

Eén ding dat ons is opgevallen deze CES is dat alles groter moet. Toegegeven: we zitten natuurlijk ook in Las Vegas, waar  'bigger is better', maar op de beursvloer en bij de diverse stands zien we dat bedrijven ook voor consumenten inzetten op grote producten. Zo demonstreerde Samsung een mega grote MicroLED-televisie, en heeft Acer een extra grote gamingmonitor met streamingfuncties uitgebracht. 

 

LG demonstreerde op de stand een wel heel bijzondere tv, namelijk eentje waarvan het scherm kan worden opgerold, zodat je niet constant tegen een zwart scherm aan hoeft te kijken. Eén nadeel: het in- en uitrollen van het scherm gaat echter niet zo snel, dus even snel de televisie aanzetten om vlug nog even het nieuws te kijken, is er niet bij.
 

 

Dat overigens niet alles groot hoeft te zijn, bewees Sandisk: zij toonde de kleinste usb-stick van 1 TB. Helaas, als je geïnteresseerd bent in dit product, moet je nog even wachten: het bedrijf heeft namelijk nog niet bekend gemaakt of en wanneer deze usb-stick wordt uitgebracht. 

Veel gericht op gamers

Gamers zijn natuurlijk ook gewoon consumenten, dus het is niet zo vreemd dat er op de CES ook het een en ander wordt getoond door de diverse gamingbedrijven. We noemden de grote Acer Predator Big Format Gaming Display al, maar ook andere fabrikanten lanceren nieuwe producten. Zoals ASUS, die zijn nieuwe lijn gaminglaptops introduceerde en een bijzondere gadget, de Bezel Free Kit.

 

Normaal gesproken heb je om te gamen een controller of een toetsenbord en muis nodig. Maar niet als het aan startup Xenoma uit Japan ligt. Dit bedrijf toonde op CES namelijk een smart t-shirt die je - als je 'm aantrekt - kunt gebruiken als gamecontroller. Eindelijk dus ook een beetje fysiek bewegen tijdens het gamen in plaats van lang onderuit op de bank.
 

 

Televisiekijken op formaat

Televisiekijken is nog niet dood, als we de op de CES aanwezige fabrikanten moeten geloven. Lineair tv-kijken is echter wel op zijn retour, maar je eigen video's of een van de vele streamingdiensten kijk je natuurlijk wel het liefst op een zo groot mogelijke televisie. De trend van grotere beeldschermen voor tv's zetten zich door. Opvallend is daarbij dat op de CES getoonde modellen vrijwel randloos zijn, dankzij nieuwe technieken als MicroLED hebben schermen veel minder techniek nodig voor het weergeven van pixels, waardoor tv's dunner worden en nauwelijks nog een rand hebben. Ook Sony toonde op CES haar nieuwe Bravia-lijn, alsmede een aantal nieuwe soundbars voor bij de nieuwe modellen.

 

 

 

 

 

 

Televisiekijken op formaat

In 2017 zagen we al steeds meer producten die worden voorzien van spraakassistentie, en ook op CES zijn weer nieuwe producten gelanceerd. Opmerkelijk nieuws was dat Amazon nu ook voor Windows 10 een Alexa-app gaat uitbrengen. Waarom? Windows 10 bevat namelijk al een spraakassistent(e) in de vorm van Cortana. Alleen: Cortana is nog niet in Nederland beschikbaar, waardoor een Alexa-app voor Windows 10 wellicht tot nog een handige toevoeging kan zijn.

 

Van sommige producten is het nog wel de vraag of het zinnig is dat je ertegen kunt praten. Zoals de nieuwe mesh-router van ASUS bijvoorbeeld. De Lyra voice ziet er echter wel uit als een speaker, dus hij misstaat niet in je woonkamer.


 

Alexa wordt in veel nieuwe producten geïntegreerd, maar we vergeten bijna dat er nog een andere speler in de markt is: Google. Haar dienst Assistant is beschikbaar op alle Android-telefoons en biedt tal van handige opties. Op CES maakte het bedrijf bekend dat Google Assistant ook op andere producten dan smartphones wordt uitgebracht, zoals televisies en koptelefoons. Ook het in-car-systeem Android Auto zal worden voorzien van een update, zodat je ook a la Michael Knight tegen je auto kunt praten.


 

Waan je in de wereld van virtual reality

Hoewel Virtual Reality in de juiste omgeving en met de juiste apparatuur best leuk kan zijn, wil het - althans voor de consumentenmarkt - niet echt van de grond komen. VR wordt echter wel steeds volwassener. Op CES 2018 komt VR - net als voorgaande jaren - ook weer aan bod.

Producten worden dit jaar betaalbaarder, waardoor VR voor consumenten interessant kan zijn. Google en Lenovo maken in ieder geval goede sier met een betaalbare - en computer of smartphone-onafhankelijke VR-headset, de Mirage Solo.

 

 

  

Weinig smartphone-nieuws

 Op het gebied van smartphones is er tot nu toe niet heel veel bijzonder te melden. Wel kwam uit vrij onverwachte hoek toch nog nieuws over de lancering van een aantal nieuwe telefoons. Sony geeft zijn Xperia-lijn namelijk nog niet op, en brengt Vivo een smartphone op de markt waarin een vingerscanner aan de voorzijde in het scherm is verwerkt.

Ook bijzonder is dit concept van gamingmerk Razer. Zij toonden op CES een combinatie van smartphone en laptop aan: Project Linda. De Razer Phone in een dock van de laptopbehuizing worden geplaatst, waarna de laptop kan worden gebruikt en de telefoon voor cpu-kracht en de (muis)bediening zorgt.
 

 

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord