Chatten via Facebook Messenger zonder dat je vrienden bent 2015-05-22T14:38:33

Hydradock geeft nieuwe Macbook weer veel poorten

Slimme matrashoes Luna laat je beter slapen

Chatten via Facebook Messenger zonder dat je vrienden bent

Geen ongemakkelijke gesprekken meer

Chatten via Facebook Messenger zonder dat je vrienden bent

Facebook Messenger lanceert vandaag een nieuwe functie. De functie heet Chat ID en dit zorgt ervoor dat je, zonder dat je vrienden met iemand bent, gewoon met elkaar kunt praten.

Chat ID

Iedereen die wel eens gebruik gemaakt heeft van Facebook Messenger kent de situatie misschien wel. Je bent gisteren bij een congres geweest en daar heb je leuk staan praten met een man die veel van technologie afweet. De volgende dag besluit je toch maar contact met hem te zoeken. Een ding staat alleen in de weg; weet hij nog wel wie je bent?

Op die vraag is nu een antwoord gevonden met behulp van Chat ID. Zonder de man toe te voegen, kan je tegen hem gaan praten in Facebook Messenger.De man krijgt daarnaast melding van wat voor werk of studie jij doet en waar je vandaan komt. Aan de hand van deze info moet hij zich toch wel kunnen herinneren wie je bent. Je hoeft dus niet meer ongemakkelijk te gaan vertellen dat jij die jongen op dat congres was.

Oude vrienden

Ook voor je werk is het handig. Zo kan je via Chat ID nu ook een melding krijgen van bijvoorbeeld een vriend van vroeger die naar jouw stad verhuist. Je krijgt melding wat voor werk deze oude Facebookvriend doet. Stel, je doet hetzelfde werk, dan is het interessant om weer eens contact met elkaar op te nemen. Misschien bloeit de oude vriendschap wel weer op. Je hebt daarnaast genoeg info over die persoon om een leuk gesprek op de starten. De informatie die anderen over jou krijgen, is openbaar op Facebook en gaat niet tegen de privacy-regels in. Facebook raakte door het schenden van privacy al eens eerder in de problemen.

Caller ID

Voor Messengergebruikers is het ook mogelijk om mensen te blokkeren. Die ene persoon, die je maar niet met rust laat, kan je nu gewoon het zwijgen opleggen door die persoon te blokkeren. Facebook had dit al eerder geïnstalleerd in haar Messenger-belfunctie. Deze functie werd een maand geleden gelanceerd. Facebook kocht daarna Hello. Het idee achter Hello was dat je informatie kreeg over de mensen die je belde. Als dit een ongewenst persoon was, kon je die persoon blokkeren. Dit idee wordt nu door Facebook gebruikt bij de Chat ID. 

De 'Overige' inbox

Vroeger verdwenen berichten in Messenger van ‘niet vrienden’ in de ‘overige inbox’. Dit zorgde voor frustatie bij gebruikers omdat de berichten van 'niet vrienden' in de overige inbox verdwenen. De ‘overige inbox’ staat soms ook wel eens vol met berichten van aanbidders of andere gekke personen. Met Chat ID is daar dus nu een oplossing voor gevonden. Zodra die personen je een bericht sturen, krijg je daar melding van. Die ongewenste figuren zijn nu voorgoed te blokkeren.

Tot nu toe alleen in het buitenland

Tot nu toe is de nieuwe functie van Facebook Messenger alleen nog maar in het buitenland te gebruiken. Amerika, het Verenigd Koninkrijk, India en Frankrijk zijn de eerste landen waar deze functie te gebruiken is. Er wordt vermoed dat het niet lang zal duren tot deze nieuwe Chat ID-functie ook in andere landen te gebruiken is. De Facebook Messenger app is te downloaden via de App Store en Google Play


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord