Chinese GPS-rivaal Beidou in werking gesteld 2013-11-04T16:16:45

LG heeft Ice Cream Sandwich updates aangekondigd

Apple krijgt 900.000 euro boete voor misleiding

Chinese GPS-rivaal Beidou in werking gesteld

Chinese GPS-rivaal Beidou in werking gesteld

China’s rivaal van het Amerikaanse GPS-systeem is op 27 december 2011 in gebruik genomen.

Het navigatiesysteem Beidou is vanaf vandaag gebruiksklaar voor China en omringende gebieden. China werkt al sinds 2000 aan een alternatief voor het Amerikaanse GPS en het Europese Galileo. Door het maken van een eigen navigatiesysteem wil China minder afhankelijk zijn van buitenlandse technologie.

Eerder deze maand werd de tiende Beidou satelliet de ruimte in geschoten en in 2012 moeten er nog zes satellieten bijkomen om in heel Azië dekking te bieden. China wil op de lange termijn ook zorgen voor een wereldwijde dekking. Hiervoor zullen in totaal 35 satellieten nodig zijn. De verwachting is dat rond het jaar 2020 Beidou een wereldwijde dekking heeft.

Bron: BBC


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord