Chinese regering opent jacht op illegale software

© CIDimport

Chinese regering opent jacht op illegale software

Geplaatst: 1 december 2010 - 12:00

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:26

Redactie ID.nl

China is ’s werelds grootste gebruiker van illegale software.

China is ’s werelds grootste gebruiker van illegale software. De Chinese regering heeft aangekondigd dat daar nu verandering in gaat komen.

Alle regeringsinstanties zullen voortaan legale software gaan gebruiken. Alle centrale en lokale kantoren krijgen een bezoekje in de komende elf maanden om te controleren of ze zich aan de nieuwe richtlijn houden. De kantoren die het niet kunnen opbrengen, krijgen financiële middelen om toch over te gaan op legale software.

Hoewel de beschikbaarheid van illegale software aan het dalen is in China, is het met 80% (volgens cijfers van IDC) nog altijd het hoogst. Hoewel de Chinese regering herhaaldelijk heeft aangegeven piraterij tegen te willen gaan, lijkt het er nu voor het eerst op dat er ook daadwerkelijk stappen worden ondernomen.

China heeft ook beloofd om hechter samen te werken met de Verenigde Staten, Japan en Europa om piraterij tegen te gaan. China claimt dat nu al meer dan 98% van alle verkochte computers vorig jaar beschikten over een besturingssysteem met een geldige licentie.

[Via TGDaily]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten