Chinese robot slaagt voor medisch examen 2017-11-20T11:17:39

Uitrol Android 8.0 voor OnePlus 3 gestart

Review: Eminent EM6355

Chinese robot slaagt voor medisch examen

Chinese robot slaagt voor medisch examen Bron: CCTV

China heeft een primeur te pakken. Xiao Yi is daar de eerste robot ter wereld die geslaagd is voor een medisch theorie-examen.

Dat schrijft o.a. China Daily. Om voor het examen te slagen, is een score van minimaal 360 punten nodig. Xiao Yi haalde 456 punten, een ruime voldoende en beter dan menig menselijk arts in opleiding. De maximale score is 600 punten.

De universiteit van Tsinghua ontwikkelde de robot, die voorafgaand aan de test de nodige medische literatuur kreeg ingevoerd om kennis te vergaren. Waaronder twee miljoen medische dossiers en meer dan een miljoen bijbehorende afbeeldingen. Veel meer dan een mens ooit zou kunnen leren.

Assistent

Moeten artsen nu vrezen voor hun baan? De initiatiefnemers denken van niet. Bedoeling is dat dergelijke robots straks ter assistentie worden ingezet, om op basis van symptomen een eerste diagnose te stellen. Daarna is het nog altijd aan professionals van vlees en bloed om te onderzoeken wat er werkelijk aan de hand is. Vanaf volgend jaar maart gaan de eerste robots in de parktijk meedraaien.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord